Çin alimləri: Pivə pendir və qatıqdan daha faydalıdır
Mütəxəssislər köpüyün tərkibini qiymətləndiriblər. Araşdırmalar zamanı müəyyən edilib ki, köpükdə olan polifenollar, lif və etanol immunitet sistemini gücləndirmək üçün əsas rol oynayır.
Xüsusilə polifenollar dəyərli rol oynayırlar. Çünki onlar prebiyotik xüsusiyyətlərə malik güclü antioksidanlardır. Polifenollar həzm sistemində faydalı mikroorqanizmlərin çoxalması üçün mühit yaradır, laktobakteriyaların və bifidobakteriyaların inkişafına kömək edirlər. Tədqiqatçıların fikrincə, alkoqolsuz pivə tərkibində etil spirti olmadığı üçün adi pivədən daha xeyirlidir.
Tural Tağıyev
AzVision.az
Teqlər: Pivə