Təzyiq xəstələrinə bu 2 ərzaq olmaz

Təzyiq xəstələrinə bu 2 ərzaq olmaz
  05 Oktyabr 2022    Oxunub:836
Təzyiq xəstələrinə marinadlaşdırılmış duzlu şorabalar olmaz. Bunların sırasına zeytun da aiddir.
AzVision.az xəbər verir ki, orqanizmə 2-3 qram artıq duz qəbulu təzyiqi qaldırır.
Duzlu qida hətta dərmanla nəzarətə alınmış təzyiqi belə yüksəldə bilir.

100 qram duzlu xiyarda 1,5 qram duz var. Təzyiq xəstələri gündə 5 qramdan artıq duz qəbul etməməlidir. Bu gün boyu qəbul edilən qidalarda olur.

Duzlu xiyar və zeytun damarlarda və bədəndə artıq mayeni artırır.

Digər qadağan olunanlara: ketçup, xardal, pendir, bekon aiddir.

Ona görə təzyiq xəstələri fatdalı olsa belə zeytundan uzaq durmalıdır.

AzVision.az



Teqlər:





Xəbər lenti