Bu 4 ədviyyat qaraciyərə faydalıdır
Sarıkök – əsas maddəsi kurkumin qaraciyərin özünü daxildən təmizləməsinə kömək edir.
Qandan toksinləri təmizləyir, alkoqol qalıqlarını çıxarır, laktatı enerjiyə çevirir, fermentləri aktivləşdirir.
Bundan başqa qanda yağ, zülal və karbohidrat qalıqlarını təmizləyir.
Şüyüd toxumu – antioksidant birləşmələrlə zəngindir, qaraciyəri sənaye kimya maddələri və kanserogenlərdən qoruyur.
Razyana – bir az acılı ədviyyat qaraciyərin işini asanlaşdırır. Göbələk və iltihab əleyhinə təsir edir.
Zəfəran - ən bahalı ədviyyat qaraciyəri iltihabdan, yaşlanmaqdan qoruyur.
Təbii fermentləri artırır, detoksikasiya aparır. Xərçəng əleyhinə təsiri var.(Bakupost)
Teqlər: